Intentieovereenkomst voor nieuwbouw getekend

Geplaatst op Categorieën Nieuwbouw

Gemeente Ede en CSG Het Streek tekenen intentieovereenkomst voor nieuwbouw
Het Edese college van B en W en CSG Het Streek hebben een intentieovereenkomst voor de nieuwbouw van Het Streek Lyceum aan de Bovenbuurtweg getekend. Dit is een nieuwe stap in het project. De gemeente Ede en Het Streek hebben in deze overeenkomst afspraken voor de voorbereiding en realisatie van het nieuwbouwproject vastgelegd.

Nieuwbouw Het Streek Lyceum
De eerste voorbereidingen voor het nieuwe gebouw van Het Streek Lyceum zijn al in volle gang. Zo is de architect aanbesteed en wordt nu het voorlopig ontwerp uitgewerkt. De nieuwe school voor mavo, havo, vwo en gymnasium komt op hetzelfde terrein en verrijst grotendeels naast het huidige gebouw. De continuïteit van het onderwijs kan hiermee zo gewoon mogelijk doorgaan. Als alles voorspoedig verloopt, start de bouw eind 2022 en hebben de leerlingen na de zomervakantie van 2024 les in het nieuwe gebouw. Gertjan van der Molen, voorzitter College van Bestuur van CSG Het Streek: “Ik ben blij dat we in goed overleg met de gemeente Ede tot overeenstemming zijn gekomen en een prachtige nieuwe school kunnen realiseren”.

Gemeente Ede: “bij goed onderwijs horen goede schoolgebouwen”
Wethouder Leon Meijer vertelt: “In de gemeente Ede zijn veel jongeren. Goed onderwijs is belangrijk voor het welzijn van deze jongeren en voor hun toekomst. Iets wat we nu, tijdens de coronacrisis, nog meer dan anders zien. Ik ben dan ook blij dat ook middelbare scholen weer gedeeltelijk open mogen.
Voor goed onderwijs is een goed schoolgebouw belangrijk. Het pand van het CSG het Streek is verouderd en toe aan vernieuwing. Daar wordt de komende jaren hard aan gewerkt.”