Terugblik Open Dag 2021

College
De leerlingen van het College bij elkaar  De leerlingen van het College bij elkaar

'Het was anders dan anders maar ik heb er toch een goed gevoel over. Het dwingt ons ook om het onderste uit de kast van de digitale mogelijkheden te halen en dat lukt ons steeds beter, maar er gaat toch niets boven het rechtstreekse contact met aanstaande leerlingen en hun ouders'.   

Het zijn de woorden van Ted Kraaijeveld, teamleider onderbouw vmbo-mavo, die samen met collega Willienda Dam van het praktijkonderwijs de gastheer/vrouw was van de Open Dag 2021. Samen met haar presenteert hij de Online Special, een videofilm die vier leerlingen uit het basisonderwijs op verkenningstocht door de school stuurt. Yentl, Sara Tes en Jesse nemen ons mee naar alle hoeken en gaten van de school. Een perfecte manier om de school beter te leren kennen. We zien ze puzzelen met opdrachten, een muurtje metselen en omgooien, een drone besturen en zelfs solliciteren naar het directeurschap. Ze doen het goed en enthousiast. 

Vanuit drie plekken kon men de Open Dag beleven. Vanuit het vmbo-mavo, vanuit het praktijkonderwijs en vanuit de centrale voorlichting door directeur Aleander Van Horssen. De laatste deed dat aan de hand van een powerpointpresentatie die de mogelijkheden van de school laat zien. Klik hier voor die presentatie. Maar is dat genoeg voor een aankomende brugklasser? Die wil voelen en beleven ook al is het Corona. Dat kan wel degelijk. Op woensdag 10 februari zijn de Open Lessen en zoals het er nu naar uitziet gaan die door. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. Tot ziens en horens.... 

 

Update: wij begrijpen dat het voor ouders en leerlingen spannend kan zijn om in deze tijd fysiek mee te doen met Open Lessen op een middelbare school. Toch willen wij leerlingen uit groep 8 de gelegenheid bieden om sfeer te proeven en fysiek in het gebouw langs te komen. Wij vinden dit namelijk een belangrijke stap bij het maken van een schoolkeuze. Wij houden er rekening mee dat basisscholen nu veel tijd en aandacht besteden aan de aanvullende maatregelen in het onderwijs. Onze Open Lessen maken het goed mogelijk om 1,5 meter afstand van anderen te houden. Zo creëren wij voor elke leerling zijn/haar eigen bubble. Wij vragen leerlingen uit groep 7 en 8 ook om een mondkapje te dragen. Bij veel aanmeldingen splitsen wij de groep over verschillende data. Zo maken wij de Open Lessen een leerzame, nuttige en veilige activiteit bij ons op school.

Print%20sc%20Open%20Dag%20special.png

Deze pagina delen