Havo

De havo op Het Streek Lyceum

Na een jaar in een mavo/havo- of havo/vwo of technasium -brugklas kun je verdergaan met de havo. De havo duurt in totaal vijf jaar. Na de havo kun je gaan studeren aan een hogeschool (hbo) of doorstromen naar het vwo.

Op het havo kun je op Het Streek Lyceum drie leerstromen volgen: technasium, GeoFuture of Cultuur en media. Bij elke leerstroom volg je in de onderbouw schoolvakken als Nederlands, wiskunde, aardrijkskunde, bewegingsonderwijs en beeldende vorming. Daarnaast heeft iedere leerstroom één of meer eigen vakken. Je volgt bijvoorbeeld 2 uur per week het vak GeoFuture of 3 uur per week het vak Cultuur en media. Als je kiest voor het technasium, volg je 4,5 uur per week het vak Onderzoeken & Ontwerpen. Al in de brugklas maak je kennis met de vakken uit de verschillende leerstromen.

Leerjaar 2

In havo 2 krijg je er twee nieuwe vakken bij: natuurkunde en Duits. Het tempo en het niveau zal wat hoger liggen dan in de brugklas. We verwachten steeds wat meer zelfstandigheid van je. Daarnaast zul je ook regelmatig moeten samenwerken. Gedurende het jaar doe je een maatschappelijke stage en volg je interessante projecten die vaak horen bij de leerstroom die je volgt.  Vanaf havo 2 werk je met je eigen device.  

Leerjaar 3

In havo 3 komen er nog twee vakken bij: economie en scheikunde. In de loop van het derde jaar maak je een profielkeuze voor de bovenbouw. Je mentor en de decaan begeleiden je bij het maken van deze keuze. Je kunt kiezen uit deze vier profielen:

  • Cultuur en Maatschappij (C&M)
  • Economie en Maatschappij (E&M)
  • Natuur en Gezondheid (N&G)
  • Natuur en Techniek (N&T)
     

Door goed te kijken en na te denken over waar je (niet) goed in bent en wat je na school wil doen, bepaal je het profiel dat je kiest.

Mentoraat

Natuurlijk sta je er niet alleen voor bij ons op school. Je mentor is je vaste begeleider gedurende het jaar en zal regelmatig met je in gesprek gaan over jouw voortgang.  In een klassikaal mentoruur wordt onder andere aandacht besteed aan positieve groepsvorming, studievaardigheden en social media. Heb je meer hulp nodig? Je mentor denkt met je mee over andere vormen van begeleiding. Zo bieden we bijvoorbeeld voor een aantal vakken steunlessen aan of kun je je inschrijven voor huiswerkbegeleiding

Als je meer wilt weten over de bovenbouw van de havo op Het Streek, lees dan hier verder.

Heb je nog vragen over de havo op Het Streek Lyceum, neem dan gerust contact op met de teamleider havo onderbouw, mevrouw Keizer (jkz@hetstreek.nl) of met de teamleider havo bovenbouw, meneer Vos (hvo@hetstreek.nl). 

 

Deze pagina delen