Cultuur en media

Cultuur en Media op Het Streek Lyceum

Cultuur en Media is een keuzevak in het tweede halfjaar van de brugklas, dus vanaf januari. Als je dit vak kiest krijg je het twee uur in de week. In iedere leerstroom in de brugklas kun je dit vak kiezen.

‘Light, camera, action!’

Je hebt iedere dag te maken met media. Denk aan social media als Instagram en TikTok of een platform als YouTube. Ook nieuwsberichten, films en reclames zijn vormen van media. Bij het vak Cultuur en Media leer je hoe je zelf media kunt maken. Je leert ook kritisch te kijken naar media: Hoe nemen films en reclames je bijvoorbeeld in de maling? Je werkt aan opdrachten over thema’s als mediawijsheid, film en fotografie.

Voor of achter de camera ...?

Bij het vak Cultuur en Media leer je hoe je voor de camera presenteert maar ook hoe je met de camera iets op de juiste manier in beeld brengt. Maar bij dit vak doe je nog veel meer leuke dingen, zoals leren fotograferen en leren photoshoppen.

DSC_3374_1.JPG

Na de brugklas

Als je na de brugklas naar havo 2 gaat kun je Cultuur en Media als leerstroom kiezen. Je kiest dit dan voor twee jaar, havo 2 en havo 3. Je volgt dan het reguliere havo programma maar met het extra vak Cultuur en Media. Je leert interviewen, televisie reportages maken, nepnieuws te ontrafelen , zelf nepnieuws te maken, je vormt een redactie met een groepje klasgenoten om een tijdschrift te maken en je bent vaak binnen of buiten de school te vinden met een camera. Op de jaarlijkse Cultuur en Media avond presenteer je samen met je klasgenoten je mooiste projecten aan ouders en andere belangstellenden.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit vak? Heb je nog vragen? Stuur dan een email naar de docent Cultuur en Media, meneer Roseboom (arb@hetstreek.nl)

 

Deze pagina delen