Cambridge Engels

Cambridge Engels op Het Streek Lyceum


In de havo- en vwo-bovenbouw van Het Streek kun je kiezen voor Cambridge Engels. Je volgt dit vak in plaats van het reguliere vak Engels. Je krijgt zo een unieke kans om te laten zien dat je een uitblinker bent in Engels!

Waarom Cambridge English?

Het Cambridge English-certificate wordt wereldwijd door meer dan 20.000 universiteiten en werkgevers erkend. Het volgen van de lessen en behalen van een certificaat na het examen is dus niet alleen goed voor je vaardigheden in het Engels en voor je zelfvertrouwen, maar ook voor je toekomst! Het laat zien dat je extra inspanning hebt geleverd, dat je houdt van een uitdaging en dat je Engels spreekt en schrijft op een hoog niveau.

logo%20cambridge.jpg

Voor wie?

In klas 3 havo en vwo is er een voorlichtingsavond voor jou en je ouders om meer te horen over Cambridge English. Uiteraard kan je docent Engels je informatie geven. Als je belangstelling hebt, dan geeft hij of zij ook aan of het iets voor jou is. Engels spreken moet in ieder geval geen probleem voor je zijn, want dat zal je veel moeten doen als je Cambridge English volgt.

Deelname wordt bepaald na een intaketest (lezen, woordenschat en schrijven). Aan de hand van de uitslag van de intaketest en een aantal andere criteria (zoals bepaalde cijfers voor Engels en je complete cijferlijst) maken we bekend of je bent geplaatst voor Cambridge Engels of dat regulier Engels beter voor je is.

FCE en CPE

Op Het Streek Lyceum volg je na plaatsing voor Cambridge English het vak FCE (havo 4) of CPE (vwo 4 en 5). Er zijn vier lessen FCE en CPE per week. In die lessen oefen je alle vaardigheden en word je goed getraind en voorbereid op het examen. Voor FCE en CPE vragen we een extra ouderbijdrage waaruit ondere andere het gebruikte lesmateriaal en een online oefentest betaald wordt.

In havo 4 doe je in juni het FCE-examen, opgedeeld in een speaking exam op één dagdeel en een examen over andere vaardigheden op een andere dag. In vwo 5 is het examen ook in juni. In april maak je in overleg met de docent de keuze voor een CAE-(Cambridge Advanced English) of CPE (Proficiency)-examen. De examens zijn niet op school, maar op een locatie die door Cambridge wordt bepaald. Je reist met medeleerlingen hier naartoe.

Voor de examens worden apart kosten in rekening gebracht bij ouders. Deze kosten zijn onder andere voor de Cambridge-organisatie die de examens afneemt en nakijkt en voor het certificaat dat je ontvangt.

Ga voor meer informatie naar http://www.cambridgeenglish.org/. Binnen Het Streek Lyceum kan je met je vragen terecht bij mevrouw Bootsma, docent Engels (tbo@hetstreek.nl) of meneer Van Lenthe, teamleider vwo bovenbouw (tle@hetstreek.nl).

Deze pagina delen