Bèta Challenge

Bèta Challenge op Het Streek Lyceum

Ga je naar de brugklas mavo/havo op Het Streek Lyceum, dan maak je kennis met Bèta Challenge. Dat doe je bij het vak Technologie en Toepassing (T&T). Een challenge is een uitdaging. Bèta Challenge is met boeiende projecten dé uitdaging voor mavoleerlingen. In de brugklas werk je aan een eerste project bij het vak techniek. In de tweede helft van het brugjaar mavo/havo – dus vanaf januari – leer je eerst hoe je omgaat met materialen en gereedschap. Daarna ga je met het vak aan de slag met projecten. Daarbij krijg je te maken met bedrijven en mbo-opleidingen in Ede of omgeving.

Zoeken naar een oplossing

Stel je voor dat een bedrijf bij ons op school komt. Bij jou in de klas. De vraag is dan of je mee wilt denken bij het vinden van een technologische oplossing voor een probleem. Jij gaat dan als onderdeel van een team meewerken aan die oplossing! Gaaf toch …?!

Technologie en toepassing

De uitdagende projecten van Bèta Challenge maken het mavo-onderwijs heel aantrekkelijk. Zo’n project heeft alles met technologie te maken. Niet voor niets heet het vak  dat bij Bèta Challenge hoort, Technologie en toepassing. Om als team een project goed uit te voeren, heb je de kennis nodig die je in andere vakken hebt geleerd.

beta%20challenge.jpg

Meubelmaker

Een van de opdrachtgevers was de afgelopen jaren een meubelmaker. Ontwerp een stoel die heerlijk zit. Dat was de uitdaging waarmee hij leerlingen aan het werk zette. Ze verzamelden eerst ideeën. Ze maakten tekeningen. Ze praatten met de meubelmaker en ze brachten een bezoek aan de afdeling Houtbewerking van het ROC A12. Na al dat voorwerk gingen ze echt aan de slag. De resultaten mochten er zijn. De leerlingen presenteerden die trots aan de ouders, medeleerlingen en andere belangstellenden.

Na de brugklas

Na de brugklas begint Bèta Challenge pas echt. Door de projecten in 2 en 3 mavo ga je ontdekken welk vakkenpakket je leuk vindt. Welke vervolgopleiding helemaal bij je past. Je gaat op bezoek bij verschillende mbo-opleidingen. Op een leuke manier maak je zo kennis met het mbo en het bedrijfsleven. Het Streek biedt als enige school in de regio Ede deze uitdagende leerroute ook in mavo 4 aan. Elders in Nederland doen 23 andere scholen hetzelfde.

beta%20challenge%202.jpg

Meer weten?

http://www.betachallenge.nl

beta%20challenge_0.png

Deze pagina delen