Vwo

Het vwo op Het Streek Lyceum

Na een jaar in een havo/vwo-brugklas of een vwo-brugklas kun je verdergaan op het vwo. Het vwo duurt in totaal zes jaar. Hierna kun je gaan studeren aan een hogeschool (hbo) of universiteit.

Op het vwo kun je op Het Streek Lyceum drie leerstromen volgen: het vwo, het gymnasium en het technasium.

Bij elke leerstroom volg je in de onderbouw schoolvakken als Nederlands, wiskunde, aardrijkskunde, bewegingsonderwijs en beeldende vorming. Daarnaast heeft iedere leerstroom één of meer eigen vakken. Op het vwo volg je 3 uur per week het vak GeoFuture. Op het technasium volg je 4,5 uur per week het vak Onderzoeken & Ontwerpen. Op het gymnasium volg je 3 uur per week de vakken Grieks en Latijn.

Leerjaar 2

Kom je na de brugklas in vwo 2 terecht, dan krijg je er twee nieuwe vakken bij: natuurkunde en Duits. Het tempo en het niveau zullen bij elk vak hoger liggen dan in de brugklas. We verwachten steeds wat meer zelfstandigheid van je. Daarnaast word je uitgedaagd om kritisch te denken en zul je regelmatig moeten samenwerken. Gedurende het jaar doe je een maatschappelijke stage en volg je interessante projecten die vaak horen bij de leerstroom die je volgt.  Vanaf vwo 2 werk je met je eigen device.

Leerjaar 3

In vwo 3 komen er nog twee vakken bij: economie en scheikunde. In de loop van het derde jaar maak je een profielkeuze voor de bovenbouw. Je mentor en de decaan begeleiden je bij het maken van deze keuze. Je kunt kiezen uit deze vier profielen:

  • Cultuur en Maatschappij (C&M)
  • Economie en Maatschappij (E&M)
  • Natuur en Gezondheid (N&G)
  • Natuur en Techniek (N&T)

Door goed te kijken en na te denken over waar je (niet) goed in bent en wat je na school wil doen, bepaal je het profiel dat je kiest.

Mentoraat 

Natuurlijk sta je er niet alleen voor bij ons op school. Je mentor is je vaste begeleider gedurende het jaar en zal regelmatig met je in gesprek gaan over jouw voortgang.  In een klassikaal mentoruur wordt onder andere aandacht besteed aan positieve groepsvorming, studievaardigheden en social media. Heb je meer hulp nodig? Je mentor denkt met je mee over andere vormen van begeleiding. Zo bieden we bijvoorbeeld voor een aantal vakken steunlessen aan of kun je je inschrijven voor huiswerkbegeleiding.

TOP voor hoogbegaafde leerlingen

Ook voor hoogbegaafde leerlingen heeft Het Streek Lyceum veel te bieden. Je volgt ons talentontwikkelprogramma (TOP), waarbij je een persoonlijke mentor krijgt en interessante workshops volgt, bijvoorbeeld over je mindset.
Wil je hier meer over weten? Kijk 
hier.

Als je meer wilt weten over de bovenbouw van het vwo op Het Streek Lyceum, lees dan hier verder.

Heb je nog vragen over het vwo op Het Streek Lyceum, neem dan gerust contact op met de teamleider vwo onderbouw, meneer Adriaens (rad@hetstreek.nl) of met de teamleider vwo bovenbouw, meneer Van Lenthe (tle@hetstreek.nl). 

 

 

 

 

Deze pagina delen