Mavo

De mavo op Het Streek Lyceum

De mavo op Het Streek Lyceum is niet zomaar een mavo. Jij kan er goed je talenten kwijt en de docenten doen er alles aan om je te laten slagen. Je begint eerst in de brugklas mavo/havo en daarna stroom je door in de mavo (vmbo-tl). De mavo duurt in totaal, dus de brugklas meegerekend, vier jaar.

Als enige school in de omgeving bieden wij je de Bèta Challenge aan. Dat is een uitdaging in de technologie! Ontzettend handig, want technologie kom je tegenwoordig in alles tegen. Vanaf de brugklas krijg je daarom al met technologie te maken. Die Bèta Challenge wordt gegeven in het vak Technologie en Toepassing (T&T).

Op Het Streek kun je zowel op Het Streek Lyceum als op Het Streek College de mavo volgen. Je krijgt op beide scholen na vier jaar een mavodiploma. Ontdek hier de verschillen tussen de twee mavo-opleidingen. Misschien helpen ze je bij het maken van een goede keuze!

Leren plannen en organiseren

In de brugklas krijg je huiswerk, misschien wel voor het eerst? Daarom besteden we veel aandacht aan het leren plannen en organiseren van je huiswerk. Hoe lang van te voren moet je beginnen met leren voor een repetitie? Hoe leer je een lange tekst voor bijvoorbeeld geschiedenis? Hoe onthoud je Franse woordjes het beste? Daar helpen de docenten en de mentoren in de brugklas je bij. Ook in jouw verdere jaren op de mavo helpen we je het steeds beter zelf te doen. Je hoeft dus echt niet alles al meteen te kunnen.

Keuzes na leerjaar 2

De eerste twee jaar in de mavo heten de onderbouw en de laatste twee jaar heten de bovenbouw. In de bovenbouw werken we met profielen. Dat is een richting waar jouw interesse ligt en een pakket aan vakken dat daarbij hoort. De profielen die je op Het Streek Lyceum kunt kiezen, zijn:

• economie
• techniek
• zorg en welzijn

Aan het einde van mavo 2 sta je als het ware op een kruispunt. Je moet dan al een aantal keuzes maken:

• Je kiest een voorlopige profiel (maar er is als je naar klas 3 gaat nog ruimte als je wilt switchen).
• Je kiest 3 vakken uit deze vakken: geschiedenis, aardrijkskunde, natuurkunde, Duits of Frans.
• Je kiest 1 creatief vak uit deze vakken: beeldende vorming of muziek.

Die keuze maak je niet zomaar. De mentor zorgt dat die jou goed kent, zodat jullie het er samen over kunnen hebben.

Keuzes na leerjaar 3

Aan het einde van leerjaar 3 kies je definitief voor zo'n profiel. Met dat vakkenpakket kan je naar een beroepsopleiding die je leuk lijkt of later overstappen naar de havo.

Als je meer wilt weten over de verschillende profielen, over de verplichte vakken en keuzevakken, lees dan hier verder.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de mavo op Het Streek Lyceum, neem dan gerust contact op met de teamleider mavo, mevrouw Junge (bju@hetstreek.nl). 

Deze pagina delen