BO+

Extra bewegingsonderwijs

promotiefilmpje BO+

BO+ staat voor extra (+) bewegingsonderwijs (BO). Het is een keuzeprogramma voor alle leerlingen uit de brugklassen mavo/havo en havo/vwo op Het Streek Lyceum. In het eerste halfjaar volg je BO+ naast je reguliere lessen. In het tweede halfjaar is het één van de keuzevakken die we aanbieden. Zo kun je een half of een heel jaar lang twee uur extra sporten!

Werken in blokken

Bij BO+ werken we in blokken die 6 tot 8 weken duren. Ieder blok heeft een thema. Het blok eindigt met een afsluitende activiteit. Je ouders zijn daarbij regelmatig welkom! Thema's die de afgelopen jaren bij BO+ aan bod kwamen, zijn:

  • Verleg een grens: Je oefent met zwemmen, hardlopen en mountainbiken. We sluiten af met een triathlon.
  • Circusproject: Je maakt kennis met verschillende circusonderdelen en je werkt met de rest van je team toe naar een circusvoorstelling.
  • Trendsporten: Je ontdekt de laatste trends op het gebied van sport en bewegen. Voorbeelden: biketrial, indoorgolf, freerunning, ropeskipping.
  • Reis om de wereld: We gaan op zoek naar typische sporten in een land of werelddeel. Denk aan cricket uit Engeland, beachvolleybal of beachsoccer uit Brazilië óf zelfverdedigingssporten uit Azië.

Aanmelden?

Nieuwe brugklasleerlingen die zijn geplaatst in een mavo/havoklas of een havo/vwo-klas en die interesse hebben voor BO+, kunnen zich tot en met 10 mei 2019 hiervoor opgeven door een e-mail te sturen naar mevrouw A. Saarloos, administratief medewerkster: asa@hetstreek.nl.  

Meer weten?

Bekijk de folder van BO + of neem contact op met één van de docenten BO+, de heer Wachtmeester (gwm@hetstreek.nl).

folder

Deze pagina delen